Op 29 oktober gaat de schoolbuurtapp live. Deze is ontwikkeld met leerlingen, leraren, buurtbewoners, ondernemers en het Huygens Media Lab.

Vanaf dat moment kunnen via de app buurtbewoners, ondernemers en organisaties uit Oud West een beroep doen op leerlingen uit de 2e klas van het Huygens voor klussen en opdrachten. U kunt bovenstaand filmpje kijken om een idee te krijgen.

Klusjes zijn bijvoorbeeld
– wandelen, koffiedrinken of winkelen met een oudere of iemand die slecht ter been is.
– eenvoudige computertaken helpen oplossen
– eenvoudige huishoudelijke taken

Er zijn totaal 6 tweede klassen waarvan de leerlingen in vijf weken tijd in totaal 4 uur maatschappelijke stage kunnen lopen. Dat is 30 weken per jaar. Dit wordt vanuit de school georganiseerd. Er zijn drie leraren en 1 coördinator beschikbaar hiervoor. Elke vraag via de chatbot/buurtapp wordt zsm beantwoord.

Opdrachten/klusjes doen leerlingen in teams van twee. De leerlingen reizen zelfstandig en zijn verzekerd.

De instructies om de app op uw mobiele telefoon te downloaden, vindt u hier: flyer chatbot (1)