Stadsdorp Vondel Helmers organiseerde op 16 maart 2018 een bijeenkomst met het Huygens College. Leerlingen uit klas 2 van het VMBO gingen in gesprek met de ouderen uit de Vondelpark en Helmersbuurt. Filmmaakster Julia von Graevenitz vertoonde een documentaire over medemenselijkheid in het kader van Project Ongehoord. Daarin onderzoeken Amsterdamse jongeren de geschiedenis. Hoe belangrijk is het om je voor anderen in te zetten? Kunnen we op elkaar rekenen als het nodig is?

Dit is documentaire nr. 4 van Project Ongehoord. Amsterdamse jongeren leren hoe tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen werden vervolgd vanwege hun afkomst. Ze reflecteren hierop vanuit hun eigen ervaring met discriminatie en uitsluiting. En ze gaan in gesprek met mensen die de oorlog hebben meegemaakt, met deskundigen en met inspirerende voorbeelden die zich vandaag de dag inzetten voor de samenleving.

Veel jongeren hebben ervaring met discriminatie of uitsluiting op basis van hun geloof, afkomst of cultuur. De serie is bedoeld om het gesprek met jongeren hierover aan te gaan. Dat gebeurde dan ook volop in Buurtsalon Jeltje. Filmverslag door Huygens Media Lab.