Interview met Monica Verhoog, nu initiatiefnemer in buurtsalon Jeltje, vroeger doktersassistente.
In buurtsalon Jeltje zorgt ze dat buurtbewoners welkom zijn en mooie dingen kunnen organiseren. Als doktersassistente maakte ze afspraken, zorgde voor herhaalrecepten en gaf ze mensen advies. Soms kreeg ze te maken met agressie.

Leerlingen uit 3 VMBO T filmen en interviewen ouderen uit de buurt over hun werk. Wat hebben ze geleerd, hebben ze adviezen voor jongeren? De leerlingen doen dit tijdens lessen beroepsoriëntatie van Firat Özlem en onder leiding van filmmaker Nadine Kuipers en Corine Ruigrok.

Met dank aan de buurtbewoners, de Regiegroep Oud-West, Buurtsalon Jeltje, Hanna Klomp, Peter Schütt, Özlem Firat. En t mediateam met Joke Bakker, Fairouz ben Salah, Dalal El Ouariachi, Nadine Kuipers, Nies Medema, Corine Ruigrok