Interview met Brigitte Weller, arts in een verpleeghuis

‘Je kunt mensen niet meer beter maken, maar ze wel nog een prettig leven geven,’ zegt Brigitte. Ze wil graag weten van de leerlingen die haar interviewt waarom ze de gezondheidszorg in wil. ‘Dan had ik misschien mijn opa had kunnen redden,’ zegt de leerlinge.

Leerlingen uit 3 VMBO T filmen en interviewen ouderen uit de buurt over hun werk. Wat hebben ze geleerd, hebben ze adviezen voor jongeren? De leerlingen doen dit tijdens lessen beroepsoriëntatie van Özlem Firat en onder leiding van filmmaker Nadine Kuipers en Corine Ruigrok.

Met dank aan de buurtbewoners, de Regiegroep Oud-West, Buurtsalon Jeltje, Hanna Klomp, Peter Schütt en Özlem Firat. En t mediateam met Joke Bakker, Fairouz ben Salah, Dalal El Ouariachi, Nadine Kuipers, Nies Medema, Corine Ruigrok