Bij het Huygens College blijkt een grens te liggen: de grens van een stadsdorp. Wat is dat? Geen organisatie maar een beweging, zegt Marcella Blok die het stadsdorp Vondel-Helmers heeft opgericht. Zij werkte als organisatieadviseur aan vernieuwende projecten in het onderwijs.

Marcella’s advies voor de toekomst:

  • heb plezier in wat je doet
  • kies ook iets waar werk in te krijgen is: met techniek en zorg zit je goed!

Leerlingen uit 3 VMBO T filmen en interviewen ouderen uit de buurt over hun werk. Wat hebben ze geleerd, hebben ze adviezen voor jongeren? De leerlingen doen dit tijdens lessen beroepsoriëntatie van Özlem Firat en onder leiding van filmmaker Nadine Kuipers en Corine Ruigrok.

Met dank aan de buurtbewoners, de Regiegroep Oud-West, Buurtsalon Jeltje, Hanna Klomp, Peter Schütt En t mediateam met Joke Bakker, Fairouz ben Salah, Dalal El Ouariachi, Nadine Kuipers, Nies Medema, Corine Ruigrok