Sherina Ramjiawan en Hafsa Cheikh

Johan Valster is de directeur van De Hallen en heeft meegewerkt aan het project De Foodhallen. De Hallen is geopend op 7 oktober 2014, het is ontstaan uit een oude tramremise. Er komen jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers. De Hallen bestaan uit verschillende onderdelen namelijk een hotel, filmtheater, bibliotheek en de Foodhallen.

Johan zat vroeger op een lagere technische school, hij kon niet goed leren en was ‘zo dyslectisch als een voordeur’. Zijn vader was een grote inspiratie voor hem. Waardoor de motivatie op school vooruit ging want hij wou het bedrijf van zijn vader gaan overnemen. Hij ging naar de MTS en de HTS. Hij heeft gewerkt bij Strukton, een bedrijf dat het technische werk deed van de Hallen. Toen werd hem gevraagd om directeur te worden van de beheer stichting. Als directeur zoekt hij samenwerking met de buurt en ondernemers en wil graag nieuwe projecten steunen.

Hij heeft drie doelen met de Hallen:

1 het overeind houden van het historische gebouw (restoratie en beheer van de oude tramremise)

Uit ons onderzoek blijkt dat er mensen van over de hele wereld naar de Foodhallen komen. Ze staan in de top 10 van Amsterdamse bezienswaardigheden. Hierdoor zijn er dus erg veel klanten en maakt de Foodhallen veel winst. Ondernemers willen hier ook graag gevestigd zijn omdat de huur er best goedkoop is en het een populaire  plek  is. Omdat er verschillende keukens zijn in de Foodhallen is het er ook erg populair, je hebt genoeg keus.

Geen jonge klanten

Verder is ons opgevallen dat er geen jongeren van onze leeftijd (16-17 jaar) de Foodhallen bezoeken, het zijn meestal mensen van  middelbare leeftijd. Wij zelf denken dat het aan de prijzen ligt. Tijdens ons onderzoek zijn we langs alle foodkraampjes geweest en hebben we gezien dat de prijzen best wel hoog zijn. Meestal hebben jongeren niet zo heel veel te besteden en gaan zij naar goedkope eettenten. Ook hebben wij gezien dat mensen er komen om elkaar te ontmoeten of om een vergadering te houden, dat komt omdat je tijdens de vergadering ook de gelegenheid hebt om iets te eten uit verschillende keukens.