Siard Recordino en Adil Bayloul

De gemeente kwam in 2007 met het plan om toeristen meer te gaan spreiden over Amsterdam. Sindsdien zijn er veel veranderingen geweest in bijvoorbeeld Amsterdam West. Er zijn veel meer hotel en horeca gelegenheden bijgekomen in dit stadsdeel. Een voorbeeld daarvan is De Hallen. Ook kunnen ze door het Vondelpark lopen en een boot een rondvaart maken. In Amsterdam West is er ook veel te zien op het gebied van architectuur door de oude gebouwen.

Er is een nieuw hotel in Amsterdam Oud-West: de City-Hub. Wij hebben Pieter van Tilburg, de bedrijfsleider, gevraagd waarom hij in deze buurt een hotel begint. Daarbij wilden we ook graag weten op welk publiek hij zich richt en waarom de gasten van het hotel hebben gekozen voor deze buurt.

Pieter: ‘De CityHub is hotel met een nieuw concept. De mensen komen steeds meer naar de stad voor een kort verblijf, zoals een concert of een

werkafspraak. Dit zijn de jonge type reizigers tussen 23 en 33 jaar, stelletjes en mensen die alleen reizen.’

Doordat ze een nieuw concept zijn hebben ze veel aandacht gekregen en zijn er veel mensen met CityHub in aanraking gekomen. Het hotel wordt ook gepromoot op bekende bookingskanalen zoals: Booking.com en Expedia.

De toeristen reageren goed op het hotel en zijn erg enthousiast. Er blijven ook veel mensen komen naar het hotel en is veel aandacht vanuit de hele wereld. Het hotel ligt in deze buurt omdat ze zich niet richten op de toeristen die komen voor de touristtraps maar voor een lokale beleving.

In deze buurt komen ook steeds meer nieuwe gelegenheden. Vanaf hier is er ook een goede verbinding naar de stad en de musea maar ze kunnen er ook voor kiezen om van de lokale beleving te genieten. In het begin waren buurtbewoners sceptisch over het hotel omdat ze niet wisten wat ze moesten verwachten. Maar toen het hotel er eenmaal was zagen de buurtbewoners dat de komst weinig impact had op de buurt.