Wat is de aanleiding voor jeugdcriminaliteit?

Het komt dat mensen te hebberig zijn. Ze willen snel geld verdienen in een hele korte tijd. Wat gaan ze dan doen een winkel overvallen. Ook hebben ze dan veel schulden. Ze willen veel merk en dat kunnen ze niet betalen. Ze gaan dan lenen van vrienden en familie en dan komt er een dag dat ze hun geld terug willen en als jij niet hebt dan moeten ze maar kijken hoe ze aan het geld gaan komen.  Ze  willen ook populair zijn tegen over hun vrienden

 

Wat voor diefstal komt het meeste voor in Amsterdam West.

In Amsterdam oud West komt er juist heel weinig jeugdcriminaliteit voor maar veel overlast.  En in de Kinkerstraat heb je veel winkeldiefstal. Er zijn genoeg winkels waarbij er  maar een werknemer is en daar maken ze gebruik van.

Er komt vaak straatroof voor. Bijvoorbeeld een tas stelen van een oud vrouwtje. Ook komt brommerdiefstal heel veel voor. Jongeren maken ook gebruik van de gelegenheid. Als iemand even zijn of haar telefoon op tafel legt dan wordt er dan gedacht ik pak het wel niemand weet dat ik het heb gepakt.

 

Hoe kan jeugdcriminaliteit worden opgelost of voorkomen?

Als er meer politieagenten zijn op plekken waar veel hangjongeren zijn dan gaan ze minder snel dingen stelen. Ze zien dan een politieagent en denken ja die heeft me in de gaten dus maar liever niet een huis inbreken want dan word ik op heterdaad betrapt.